Kilpailumenestys

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n (SAV) vuosikilpailu 2017

Skopixin kuvaajakaarti palkintomyrskyn silmässä

Valokuvaamo Skopixin kuopus Sofia Liukko putsasi vuosikilpailun haastajasarjan palkintopöydän jättämättä mitään kyselyjen varaan. Voittoa parempi on kaksoisvoitto (Seppo saavutti sellaisen vuonna 2014), mutta tänä vuonna vain KOLMOISVOITTO oli tarpeeksi Sofialle.

Seppo Kolehmainen nappasi tällä kertaa ykköspalkinnon hääkuvasarjasta, kakkos- ja kolmossijat valmistujaiskuvasarjasta, sekä kakkospalkinnon lemmikkisarjasta. Kokonaisuudessaan vuosikilpailu oli siis Skopixin porukalle jymymenestys.

Kilpailun tavoite

Vuosikilpailun tavoite on muotokuvaajakentän yleisen ammatillisen tason sekä yleisen tietoisuuden ja arvostuksen nostaminen. Tavoitteeseen pyritään mm. arvostelutilaisuudella, jossa mitataan jäsenten ammattitaitoa ja tarjotaan jäsenistölle koulutusta antamalla rakentavaa palautetta kilpailuun lähetetyistä kuvista. Vuosikilpailu on myös koulutustapahtuma järjestön jäsenille, sillä kilpailussa he voivat vertailla omaa tuotantoaan muiden jäsenten kanssa.

Tämän vuoden tuomaristo

Tuomaristo koostuu neljästä jyryläisestä sekä päätuomarista. Kaikki kilpailun tuomarit ovat itse ansioituneita alan arvostettuja tekijöitä.  Päätuomarina toimi Mikaela Holmberg (Vuoden Muotokuvaaja 2011)
muina tuomareina:
Johanna Sjövall, valokuvaaja (Vuoden Muotokuvaaja 2016, QEP)
Tiina Haring, valokuvaaja (SAVM, MQEP)
Onni Wiljami Kinnunen, valokuvaaja, maailmanmestari, MQEP
Mikko Säteri, valokuvaaja, Finnfoton toiminnanjohtaja

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n (SAV) vuosikilpailu 2016

Kultaa ja kunniamainintoja Skopixin kuvaajalle

Valokuvaamo Skopixin Seppo Kolehmainen pärjäsi jälleen mainiosti SAV:n Vuoden Muotokuvaaja 2016 -kilpailussa. Seppo nappasi kultaa valmistujaiskuvasarjassa ja kunniamaininnat sekä lapsikuvasarjassa että kokonaiskilpailussa. Vaikka varsinaisia mitalisijoituksia tuli vain yksi, oli sarja riittävän korkealaatuinen kokonaisuus kokonaiskilpailun kuuden parhaan joukkoon.

Kilpailun tavoite

Vuosikilpailun tavoite on muotokuvaajakentän yleisen ammatillisen tason sekä yleisen tietoisuuden ja arvostuksen nostaminen. Tavoitteeseen pyritään mm. arvostelutilaisuudella, jossa mitataan jäsenten ammattitaitoa ja tarjotaan jäsenistölle koulutusta antamalla rakentavaa palautetta kilpailuun lähetetyistä kuvista. Vuosikilpailu on myös koulutustapahtuma järjestön jäsenille, sillä kilpailussa he voivat vertailla omaa tuotantoaan muiden jäsenten kanssa.

Tämän vuoden tuomaristo

Tuomaristo koostuu neljästä jyryläisestä sekä päätuomarista. Kaikki kilpailun tuomarit ovat itse ansioituneita alan arvostettuja tekijöitä.  Päätuomarina toimi Mikaela Holmberg, Hämeenlinna (Vuoden Muotokuvaaja 2011)
muina tuomareina:
Vesa Tyni, Helsinki (Vuoden Muotokuvaaja 2015)
Tiina Haring, Kuopio (SAVM, QEP)
Ville Wikstedt, valokuvataiteilija
Minna Jerrman, Kamera-lehti

Alta löydät voittajakuvan ja muut sarjan kuvat.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n vuosikilpailu 2014 (klikkaa auki)

Seppo Kolehmaiselle kultaa ja hopeaa heti ensi yrittämällä

Suomen Ammattivalokuvaajat ry järjesti perinteisen Vuosikilpailunsa 1.-2.3.2014 Tampereella. Kisassa etsitään maan parhaita muotokuvia eri osa-alueilla ja voittaja kruunataan Vuoden Muotokuvaajaksi, Vuoden Muotokuvaaja on palkittu jo yli 30 vuoden ajan.

Kilpailussa on oma sarjansa myös yhdistyksen koejäsenille; haastajasarjassa he voivat mittauttaa osaamistaan suhteessa varsinaiseen kilpailuun.

Tänä vuonna erittäin korkeatasoisen haastajasarjan voittoon nousi liminkalainen valokuvaaja Seppo Kolehmainen. Kolehmainen on vasta yhdistyksen melko tuore jäsen ja osallistui kisaan ensimmäistä kertaa.  Haastajasarjan voitto irtosi hauskalla ’Tuulen viemää’ – hääkuvalla, lisäksi Kolehmainen nappasi myös sarjan toisen palkinnon tyylikkäällä ’Lupa valmistua’ – nimisellä valmistujaiskuvalla.

Kilpailun päätuomari Kimmo Torkkeli kiitteli Kolehmaisen tasokkaita kuvia ja sanoi uskovansa, että lähivuosina hänet tullaan varmasti näkemään varsinaisen Vuoden Muotokuvaaja –kilpailun palkintosijoilla.

Vuosikilpailun tavoite on muotokuvaajakentän yleisen ammatillisen tason sekä yleisen tietoisuuden ja arvostuksen nostaminen. Tavoitteeseen pyritään mm. arvostelutilaisuudella, jossa mitataan jäsenten ammattitaitoa ja tarjotaan jäsenistölle koulutusta antamalla rakentavaa palautetta kilpailuun lähetetyistä kuvista. Vuosikilpailu on myös koulutustapahtuma järjestön jäsenille, sillä kilpailussa he voivat vertailla omaa tuotantoaan muiden jäsenten kanssa.

Tuomaristossa istuivat päätuomarin lisäksi Vuoden Muotokuvaajat 2011 Mikaela Löfroth ja 2013 Antti Karppinen, valokuvaajamestari Liisa Karling sekä Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoton toiminnanjohtaja Mikko Säteri.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n Vuosikilpailun kilpailusarjat arvioitiin yhdistyksen kevätkokouksen yhteydessä 2.3.2014 Tampereella, Vuoden Muotokuvaaja julkaistaan 7.3.2014 Kuva&Kamera –messuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry on maamme vanhin ammattivalokuvaajien edunvalvontajärjestö, se on perustettu vuonna 1919. Sen jäsenet ovat monitaitoisia valokuvaajia, joiden erikoistumisaloja ovat mm. muotokuvaus ja mainoskuvaus. Jäseniä yhdistää tilauksesta tuotettava ammattikuva.

Käytämme evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Jos jatkat, hyväksyt että evästeitä käytetään. Ok